Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alberg Municipal

L'alberg de Seròs (actualment fora de funcionament) és un equipament municipal a disposició dels visitants del poble. Situat a peu de carretera, la instal·lació està preparada per acollir fins a 32 persones i està adaptada a persones amb mobilitat reduïda. 

Compta amb dos dormitoris amb 8 lliteres cadascun, essent 16 llits en total per habitació. A disposició dels visitants hi ha coixins, llençols i mantes.
L’alberg també compta amb una sala comuna on s’hi localitza la cuina-menjador i la sala de descans amb sofàs i televisor. 
Hi ha lavabos separats per homes, dones i persones amb mobilitat reduïda que compten amb dutxes, lavabos i vàters.
llits.jpgcuina.jpgmenjador.jpgwc i dutxa.jpg

Els usuaris de l’Alberg podran gaudir de la riquesa monumental i històrica del municipi, que compta amb: 
Palau dels Moncada: Antigament fou el Palau de la família Moncada i Marquesos d'Aitona. Passà a ser utilitzat com a vivendes de lloguer. Actualment es troba deshabitat. 
Monestir d’Avinganya: Monestir Trinitari que data del Segle XIII.
Jaciment del Bovalar: És un dels jaciments visigòtics més importants de Catalunya i data dels segles IV-VIII.
Restes del front del Segre de la guerra civil
A banda dels jaciments històrics, Seròs també compta amb dos espais d’alt valor natural, declarats des del 1992 com Espais Naturals Protegits:
L’aiguabarreig Segre-Cinca: la confluència en aquesta zona dels dos rius, implica la unió de dues rutes migratòries d’aus, essent una zona amb una gran varietat d’espècies d’ocells i d’especial interès pels amants de l’ornitologia.

Els Tossals de Montmaneu: La punta de Montmaneu (495m) i els relleus del seu entorn constitueixen una unitat paisatgística de primer ordre, visible des d’una gran part del Segrià i molt coneguda per la gent del país. És un excel·lent representant del paisatge àrid de l’Ebre.