Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seròs rep 614.639,58 € de subvenció per la instal·lació de sistemes aerotèrmics sostenibles.

L’Ajuntament de Seròs és beneficiari d’una subvenció de 614.639,58 € del Programa DUS 5000 per millorar l’eficiència energètica de quatre edificis públics a través de la implantació de generació tèrmica renovable i xarxes de calor i/o fred: l’Ajuntament, la Llar d’Infants, el Casal Municipal i el Poliesportiu Municipal.

DIJOUS 30 MAIG 2024

L'Ajuntament de Seròs ha rebut l’ajut de 614.639,58 € del Programa DUS – 5000 per finançar la mesura 3: Instal·lacions de generació tèrmica renovable i xarxes de calor i/o fred. Aquest projecte consisteix a substituir les bombes de calor i el termo elèctric d’ACS existents per un sistema aerotèrmic més eficient i per la instal·lació de radiadors ventiloconvectors en quatre edificis públics: l’Ajuntament, la Llar d’Infants, el Casal i el Pavelló Municipal.

Aquesta acció complementa la mesura 1, que se centra en l’aïllament tèrmic de dos d’aquests edificis. Amb la implementació d'ambdues mesures, es preveu un estalvi superior al 30% de l'energia primària no renovable, així com la millora en dues lletres de la classificació energètica corresponent a les emissions de diòxid de carboni. Clica aquí per llegir la notícia d’aquesta mesura.

Les bombes de calor aerotèrmiques que s’implantaran als quatre edificis municipals són de calefacció i refrigeració. A la Llar d’Infants, a més de la substitució de la caldera de gas natural i bombes de calor per la bomba de calor aerotèrmica, s’inclouen també quatre captadors de contribució solar tèrmica.

Amb aquestes actuacions es preveu un impacte significatiu en l’eficiència energètica i la reducció d’emissions: A la llar d’infants, la reducció de les emissions anuals anirà de 75,9 kgCO2/m² a 24,5 kgCO2/m², millorant la qualificació energètica de l’espai de D a A; en el Pavelló Esportiu la reducció arribarà als 4,4 kgCO2/m2 menys a l’any, aconseguint una qualificació energètica de A; a l’Ajuntament de Seròs, la reducció serà de 31,6 kgCO2/m2 any a 14,4 kgCO2/m2 any passant de la qualificació energètica C a la A i, per acabar, el Casal de Seròs tindrà un total de 29,5kgCO2/m² d’emissions menys a l’any, obtenint la qualificació energètica de B.

D’aquesta manera, s’assolirà l’objectiu principal de reduir el consum d'energia final d'origen fòssil i les emissions de diòxid de carboni mitjançant l'ús d'energies renovables per satisfer la demanda d'aigua calenta sanitària, calefacció i refrigeració en edificis i infraestructures públiques, incloent-hi les xarxes de calor i fred, podent donar servei a qualsevol usuari.