Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seròs rep 1.109.797,57€ per millorar l’eficiència energètica.

Seròs millorarà l'eficiència energètica de la Casa de la Vila i el Casal Municipal gràcies a la subvenció atorgada d'1.109.797,57€ per aplicar la Mesura 1 del Programa DUS 5000: Reducció de la demanda i el consum energètic en edificis i infraestructures públiques.

DIMARTS 28 MAIG 2024

El municipi de Seròs ha rebut una subvenció d'1.109.791,57 € per la Mesura 1 del Programa DUS 5000 en el marc del Pla de Regeneració i Repte Demogràfic del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Aquest finançament, que cobreix el 100% del cost del projecte, permetrà implementar importants millores d’aïllament tèrmic a l’Ajuntament de Seròs i al Casal Municipal, amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica i reduir el consum d’energia en aquests edificis públics.

A l’edifici de l’Ajuntament s'aconseguirà la transmitància tèrmica exigida pel Codi Tècnic de l’Edificació (CTE) mitjançant la col·locació d'aïllament tèrmic a l’interior de les façanes. A més, s’instal·laran sistemes de control i monitoratge que ajustaran el consum energètic en funció de la temperatura exterior i la presència dels usuaris, assegurant així un estalvi d'energia i millorant les condicions de confort.

Al Casal Municipal s’instal·larà també aïllament tèrmic a l’exterior de la teulada inclinada existent i es substituiran les nombroses finestres de fusta i metàl·liques sense trencament de pont tèrmic (RPT) per finestres de PVC amb doble vidre de baixa emissió. També es col·locaran sistemes de control i monitoratge similars als de l’Ajuntament per optimitzar el consum energètic.

En resum, les rehabilitacions energètiques de les façanes, coberta i finestres sumades als sistemes de control i regulació del consum energètic en funció de les necessitats reals dels usuaris i les condicions exteriors i als de monitoratge de les condicions dels edificis permeten tant reduir costos energètics com contribuir a un entorn més sostenible i confortable per als habitants de Seròs.

Gràcies a aquestes actuacions subvencionades, es preveu un estalvi superior al 30% de l'energia primària no renovable. A més, combinades amb les altres mesures del programa DUS 5000, s’aconseguirà millorar la classificació energètica dels edificis en dues lletres pel que fa a emissions de diòxid de carboni.

Galeria d'imatges