Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seròs obté 689.679,65 € per impulsar la mobilitat sostenible.

Gràcies a l’ajut de 689.679,65 € del Programa DUS 5000, la Vila de Seròs podrà implementar la Mesura 5: Mobilitat Sostenible per fer més accessible el centre històric de la Vila i promoure una circulació més segura i respectuosa amb el medi ambient.

DIVENDRES 31 MAIG 2024

L’Ajuntament de Seròs ha rebut una subvenció de 689.679,65 € del Programa DUS 5000 per implementar la Mesura 5: Mobilitat Sostenible. Aquesta inversió es destinarà a la promoció de la mobilitat en zones per a vianants (395.859,66 €) i la reordenació viària (293.819,99 €), amb l’objectiu de millorar la mobilitat sostenible i l’accessibilitat universal, així com alentir el trànsit en diverses zones del municipi.

Les actuacions aprovades inclouen la conversió en zona de vianants dels carrers Pou i Nou, mitjançant la creació d’una plataforma única que restringirà l’accés de trànsit rodat excepte per a residents, vehicles municipals i d’emergències. Es pavimentarà a l’altura de la vorera i s’instal·laran pilones automàtiques. D’aquesta manera, l’itinerari accessible per als vianants augmentarà en 212 metres.

També es durà a terme mesures de calmat de trànsit als carrers de la Vall, del Didaló, al carrer Major, de la Vila, de la Barca, de l'Hospital i Carretera del Sant Àngel. En total, es col·locaran catorze passos de vianants elevats que milloraran l’accessibilitat i la seguretat de tothom. Complementàriament, s’instal·laran quatre càmeres de vigilància i dos radars pedagògics per reforçar la seguretat i conscienciar sobre la velocitat de circulació adequada.

L’objectiu és proporcionar alternatives al vehicle privat que siguin més sostenibles, saludables, eficaces i confortables, i promoure un ús més eficient dels vehicles privats. Aquestes iniciatives permetran disminuir el consum anual d’energia final de 619.654 kWh a 408.674 kWh i s'aconseguirà un estalvi energètic estimat del 34%.

Aquestes actuacions transformaran la mobilitat urbana de Seròs, incentivant una més segura i sostenible, alhora que reduiran les emissions de diòxid de carboni i el consum d’energia d’origen fòssil.