Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SERÒS CELEBRA LA DIADA DE SANT JORDI

Aquest diumenge es van dur a terme els actes de Sant Jordi al poble i serossans i serossanes van poder gaudir d’aquesta jornada per avançat.

DIMARTS 23 ABRIL 2024

Sant Jordi és una festa molt estimada a Seròs, on tant la biblioteca com els carrers s’omplen de gent, de llibres i d’alegria. En honor a la diada, es va inaugurar l’exposició “Història d’una biblioteca, la més gran del món. 1956 -2024”, un viatge per la trajectòria dels seixanta-vuit anys de la Biblioteca Pública de Seròs, que estarà disponible fins al 21 de maig.

En l’exposició, es fa un recorregut per les diferents ubicacions que ha mantingut la Biblioteca i també, es destaquen les persones que tant l’han cuidat des de la seva obertura, les bibliotecàries. A més, podreu veure una reproducció de l’obra “Idiom”, de Matej Kren instal·lada a la Biblioteca Municipal de Praga i consisteix en una gran torre de llibres amb un secret a l’interior que donarà la il·lusió òptica que el coneixement és infinit.

Tot seguit, l’autora Carme Romia, acompanyada de Jaume Suau, va presentar el seu darrer llibre “De terra i de postguerra”, un poemari inspirat en les seves vivències i records d’infantesa a Seròs.

Després, la llegenda de Sant Jordi va prendre vida a la plaça de l’Església en una cercavila en la qual Ferran, Isabel, el drac i el cavaller van desfilar acompanyats dels músics medievals fins a la plaça de les Escoles. El poble els va seguir fins allí on els esperava una tarda de jocs tradicionals de fusta i animació. Per acabar la jornada, no podia faltar coca i xocolata per a tothom.

Avui, dia de Sant Jordi, des de l’Ajuntament de Seròs volem desitjar-vos una feliç diada i convidar als nens i nenes i joves a participar en l’activitat “La recerca del llibre perdut” en la 3a edició del Sant Jordi Enigmàtic, a la Biblioteca Municipal.

Bona diada de Sant Jordi a tothom!

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges