Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SERÒS APOSTA PER UN FUTUR SOSTENIBLE DE LA MÀ DEL PROGRAMA DUS 5000.

Gràcies al Programa DUS 5000, Seròs podrà implementar una sèrie de mesures que milloraran la qualitat i la sostenibilitat de l'energia que es crea, fent-la molt més eficient i respectuosa amb el medi ambient.

DIMECRES 12 JUNY 2024

La Vila de Seròs ha rebut una subvenció total de 3.365.400,31 € del Programa DUS 5000 per implementar diverses mesures orientades a millorar l'eficiència energètica, la transició ecològica i la mobilitat sostenible. Aquestes actuacions s'emmarquen dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

La Mesura 1, 3 i 5 han sigut subvencionades amb un total de 2.414.110,80 € que permetran a l’Ajuntament de Seròs millorar l’eficiència energètica dels edificis públics a través del seu aïllament tèrmic; la instal·lació de sistemes aerotèrmics sostenibles de calefacció i refrigeració i la pavimentació del centre històric i implementació d’elements de calmat de trànsit.

Per altra banda, la mesura 2, finançada amb un ajut de 951.289,51 €,  aconseguirà a través de la instal·lació de plaques solars i bateries, l’autoabastiment de totes les infraestructures públiques i de l’enllumenat públic. D’aquesta manera, es reduirà significativament la demanda energètica i es crearà energia neta i renovable suficient per a la Vila de Seròs.

Gràcies a la iniciativa del Programa DUS 5000, Seròs progressa cap a un model de sostenibilitat energètica i mobilitat sostenible, contribuint a la reducció de les emissions de diòxid de carboni i el consum d’energia d’origen fòssil. Aquestes mesures transformaran la vila en un municipi més eficient, saludable i respectuós amb el medi ambient.

Clica per llegir més sobre una de les mesures en concret: