Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PRESENTACIÓ D’”ESPAIS NATURALS DE PONENT” AL MONESTIR D’AVINGANYA

La presentació del projecte de Leader de Ponent, “Espais Naturals de Ponent”, va complir totes les expectatives dels assistents, que van poder gaudir d’una jornada en què es va remarcar la importància de cuidar i valorar el nostre territori.

DIVENDRES 15 MARÇ 2024

El passat dimecres es va celebrar un esdeveniment organitzat pel grup Leader de Ponent al Monestir d’Avinganya, en què es va presentar el projecte "Espais Naturals de Ponent". Aquesta iniciativa, que ha crescut durant vuit anys, es constituirà com a associació pròpia el proper 18 d’abril, amb l’objectiu de continuar dinamitzant, conservant i promocionant l'ecoturisme al nostre territori.

El primer cop que es va originar aquesta trobada va ser el 2016 a Cogul i va continuar en altres localitzacions fins a arribar al Monestir d'Avinganya, que va cancel·lar-se el 2020 per Covid. Després de quatre anys, i amb aquesta important notícia, es va decidir reprendre aquesta jornada.

L’acte va ser introduït pel regidor Gerard Plaza i el president del consell comarcal del Segrià, David Masot, que van destacar la importància de ressaltar el municipi no només en època de floració, sinó durant tot l’any: “El Baix Segre no és només les flors de color rosa i color blanc, el Baix Segre és patrimoni cultural, patrimoni històric, patrimoni arquitectònic patrimoni gastronòmic i també, patrimoni natural”.

Carles Albert Palau, president de l’Associació Leader de Ponent, va agrair la feina dels pagesos i les pageses, sense les que tot això no seria possible. Després, Teresa Fuentes, la gerent de l’associació, va parlar sobre les principals accions que s’estaven duent a terme i els assoliments, com per exemple, el calendari d’activitats, el seu projecte educatiu, la representació de Ponent en fires i congressos, la reconstrucció d’observadors d’aus, la realització d’una enciclopèdia rural i el que més orgull els dona, “el treball col·lectiu amb els municipis per un bé compartit”.

Per una banda, Enric Morera, tècnic dinamitzador del projecte, va destacar la importància de donar màxima visibilitat a aquest tipus d'iniciatives per arribar al màxim de públic possible. Mentre Laura Dalmau, subdirectora general de Planificació Rural remarcava el projecte de col·laboració i ho complementava amb la cèlebre frase de Babà Dioum: "Només protegim allò que estimem, només estimem allò que coneixem, només coneixem allò que ens ensenyen".

La participació i el suport de tots els assistents van reflectir l'interès de la comunitat en aquest projecte per al desenvolupament i la promoció d’un turisme sostenible a la nostra terra. Desitgem a Espais de Ponent molta sort en aquest nou camí i els agraïm des de l’Ajuntament de Seròs, que elegissin la nostra casa per celebrar aquesta trobada.

Després de la presentació, es va realitzar una aposta clara per promoure el producte local. Amb Gustum, es van oferir preparacions de Lalo Takeaway, sucs de Cal Violí, vins del celler Matallonga i productes d'Aresté Teixidó.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges