Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PER UN POBLE MÉS NET: CONSULTA PÚBLICA PER UNA MILLOR GESTIÓ DE RESIDUS.

L' Ajuntament de Seròs obre una Consulta Pública per millorar la gestió de residus i neteja viària, buscant activament la participació i l'opinió ciutadana, clau en tot el procés. Es pot participar fins al 14 de maig realitzant una instància genèrica per la web.

DIMARTS 30 ABRIL 2024

L'Ajuntament de Seròs ha iniciat una Consulta Pública sobre l'Ordenança municipal de neteja viària i recollida de residus domèstics, en concordança amb les disposicions legals establertes a l'article 27 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i la Llei 7/2022, de 9 d'abril, de Residus i Sòls contaminats per a una Economia Circular.

Aquesta nova ordenança busca promoure comportaments ambientals adequats i  impulsar accions en matèria de neteja pública i gestió de residus domèstics, basant-se en els principis de la jerarquia de residus; la seva prevenció, minimització i màxim aprofitament; així com la responsabilitat del productor; l’obligació d’assumir els costos de l’adient gestió dels residus que genera la responsabilitat solidària i el principi de qui contamina paga, entre altres.

 

Per assegurar la participació ciutadana en el procés, s'obre una consulta pública per recollir opinions sobre els aspectes plantejats, incloent-hi els problemes a solucionar, la necessitat i oportunitat de l'aprovació, els objectius i mecanismes de la norma, les possibles solucions alternatives regulatòries i no regulatòries, així com altres qüestions d'interès ciutadà.


Els ciutadans, organitzacions i associacions interessades poden fer arribar les seves opinions fins al dia 14 de maig (inclòs), a través del tauler electrònic de la web municipal, enviant una instància genèrica que quedarà registrada oficialment. Només cal entrar a la web www.seros.cat: Inici > Tràmits > Instància Genèrica. Si teniu dubtes sobre com realitzar-la, podeu consultar el procés aquí. A més, en el Tauler Electrònic trobareu publicada l'Ordenança municipal de neteja viària i recollida de residus domèstics.


La participació ciutadana és fonamental per garantir una regulació eficaç i en concordança amb les necessitats mediambientals del nostre municipi i comunitat. Per aquest motiu, animem a tothom qui vulgui participar a deixar-nos les seves opinions, propostes i/o comentaris. Entre tots, farem de Seròs un poble més net!