Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inauguració de la reforma i ampliació de la Llar d'Infants La Quitxalla

Amb l'ampliació Seròs comptarà amb 41 places i podrà acollir nens i nenes des dels 0 anys.

DILLUNS 27 MARÇ 2023

Aquest dissabte s'ha celebrat la inauguració de la renovada Llar d’Infants ‘Quitxalla’, amb la presència de l’alcalde, Josep Antoni Romia, acompanyat de la delegada del govern de la Generalitat, Montse Bergés, del vicepresident Primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre i del director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Claudi Vidal. També han assistit unes 300 persones a visitar el renovat equipament.

El nou equipament consta de diferents espais completament diferenciats: l’aula de I0 amb un espai pel descans dels infants i un altre espai per activitats; les aules de I1 i I2, un rebedor d’accés, una sala polivalent, un porxo d’entrada, despatx de direcció i mestres, cuina, traster i 4 banys. El nombre de places s’amplia de les 30 anteriors fins a les 41 actuals, que queden repartides en 8 d’I0, 13 d’I1 i 20 d’I2.

En total hi ha una superfície construïda de 345 m2 i un pati exterior de 405 m2. La nova llar també s’ha dotat amb totes les millores energètiques per l’estalvi i millora de consum energètic.

El cost total de l’obra amb tot el mobiliari ha estat de 425.000 €, dels quals 235.000 € són de la subvenció PUOSC  2019-2023, 70.000 € provenen de la Diputació de Lleida i la resta, 120.000 €, de fons de l’Ajuntament.

La Llar d’Infants “Quitxalla” és un dels equipaments més importants del municipi, en ser una eina fonamental de conciliació de la vida familiar i professional de la ciutadania, així com un primer esglaó en el procés de socialització i educatiu pels infants.

L’equipament estava quedant antiquat i requeria d’una millora que inclogués una millor separació entre els espais, el qual permetrà, a partir d’ara, acollir infants menors d’un any. Amb aquestes millores, Seròs compta amb un nou equipament punter al Baix Segre, on s’acullen nenes i nens escolaritzats a partir de 0 fins a 2 anys.

L'alcalde, Josep Antoni Romia, “un dels objectius principals que teníem per aquesta legislatura era fer una aposta ferma i clara per vetllar per l’educació dels nostres fills i filles i reforçar el valor dels centres educatius que tenim a Seròs. A partir del pròxim curs 2023-2024 hi podran assistir nenes i nens a partir de zero anys, gràcies a les obres d’ampliació i reforma que s’han fet”.

Durant el temps que van durar les obres de remodelació i ampliació, els infants es van instal·lar a l'Alberg Municipal, que va convertir-se en un espai confortable i adequat on van gaudir de nous aprenentatges i noves experiències, gràcies al treball de l’equip docent.