Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

FRONT COMÚ DEL BAIX SEGRE PER DEMANAR SUPORT AMB L’ALLAU DE TEMPORERS

Els alcaldes dels municipis del Baix Segre han fet front comú per reclamar més recursos i serveis durant la campanya de recollida de la fruita davant l'arribada massiva de temporers a la zona.

DIVENDRES 28 JUNY 2024

En una roda de premsa celebrada a Seròs, els alcaldes de Massalcoreig, Aitona, Alcarràs, Torres de Segre, la Granja d’Escarp, Soses i Seròs han destacat les problemàtiques que afronten en aquesta època.

La població es duplica durant els mesos d’estiu i supera la capacitat actual d’atenció mèdica i de vigilància dels ajuntaments. Josep Antoni Romia, alcalde de Seròs, ha expressat la preocupació comuna: "Ens sentim sols. La responsabilitat i la feina recauen sobre els ajuntaments, i necessitem suport supramunicipal per gestionar aquesta situació."

La sobreocupació de pisos, l’augment de residus, gent dormint al carrer i baralles són alguns altres dels punts que afronten aquests municipis degut a la falta de recursos. A més, aquest any el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha publicat la convocatòria de subvencions per a la contractació de dinamitzadors de reforç molt tard i encara no es disposa d’aquesta figura clau a la que es proposa sumar juntes de seguretat.

Tot i que aquest any potser ja no és podrà posar solució, els alcaldes han decidit abordar-ho de forma conjunta per demanar a l’Estat que l’any que ve s’actuï amb temps.

Els alcaldes han conclòs la roda de premsa amb un missatge clar de reivindicació, demanant suport urgent a les entitats supramunicipals per gestionar aquesta situació crítica de forma efectiva i coordinada i tenir una campanya agrària digna i organitzada.

Galeria d'imatges