Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 5è Descens en Piragua des de Torres de Segre a Seròs s’ajorna a l’agost del 2022

Un any més, els cinc ajuntaments organitzadors han acordat seguir col·laborar amb la tasca que fa AFANOC, aportant una quantitat conjunta de 1.250€.

Regidors d'esports dels 5 Ajuntaments implicats
Regidors d'esports dels 5 Ajuntaments implicats

DILLUNS 16 AGOST 2021

La cinquena edició del Descens en piragua des de Torres de Segre fins a Seròs, prevista pel diumenge 29 d’agost, finalment no es durà a terme per no oferir el màxim de garanties sanitàries, davant una situació pandèmica canviant i encara fora de control i que afecta bona part dels municipis, també dels organitzadors de la prova.

Des del passat mes de març fins a principis d’agost, els cinc pobles encarregats d’organitzar l’activitat han estat fent els preparatius burocràtics i més específics necessaris per a poder desenvolupar el descens amb èxit i amb el màxim de garanties possibles, sempre amb el condicionant de l’evolució i l’afectació de la Covid-19 que, al cap i a la fi, seria la que dictaminaria la decisió final valorant tots els pros i els contres.

L’organització, després d’efectuar a finals de juliol una baixada de reconeixement dins el tram del riu per valorar-ne l’estat i netejar els punts més complicats per fer un recorregut el més segur possible, es va donar un període de 15 dies com a màxim per acabar de decidir la viabilitat de fer enguany l’activitat popular segons la situació a la qual s’arribaria, atenent que calia un marge d’uns dies per a fer les inscripcions i els darrers preparatius d’última hora. Assolit aquest marge de temps, els responsables dels municipis de Torres de Segre, Soses, Aitona, Seròs i la Granja d’Escarp –població que s’incorporava enguany-, han estat valorant tots els aspectes i, finalment, han acordat no fer el descens aquest any i dedicar tots els esforços per oferir una edició amb plenes garanties l’agost del 2022, esperant que tot estigui més normalitzat i controlat.

La mobilitat de la població de diferents municipis que implica el descens amb una participació mitjana d’entre 400 i 600 persones d’arreu i d’empreses que aporten les embarcacions de diferents indrets del territori, l’aglomeració dels participants en el punt de sortida així com la dificultat de fer-ho esglaonat donat el gran volum de caiacs participants i el temps necessari per fer-ho, la proximitat de l’inici del curs escolar i de reprendre l’activitat general al setembre davant la possibilitat d’un contagi massiu fruit de l’activitat i la dificultat de controlar els grups bombolla... ha fet considerar l’esmentada anul·lació de la que seria la cinquena baixada, una prova referent els darrers anys, d’autèntica germanor entre pobles que compartim el riu Segre, i que necessita totes les garanties perquè continuï sent segura, divertida i exitosa.

Les cinc poblacions organitzadores lamentem haver d’anunciar la suspensió de la prova, un comunicat que ens omple de tristesa, alhora que demanem la comprensió dels participants per la decisió presa, ja que creiem que, ara més que mai, cal fer ús de la prudència i la responsabilitat en esdeveniments de masses i contacte com aquest, ja que la situació actual no està del tot controlada.

En endavant, ens queden molts anys per reviure aquests bons moments i gaudir plegats del nostre entorn natural tal com havíem fet fins ara. Des de l’organització, reservem forces amb un objectiu clar en el nostre horitzó més proper, el descens a l’estiu del 2022, que esperem que sigui el punt de partida d’un seguit de noves edicions amb novetats i on la seguretat i la diversió estigui més que assegurada.

Malgrat tot, els cinc ajuntaments organitzadors d’enguany hem decidit col·laborar un any més amb AFANOC Lleida aportant una quantitat conjunta de 1.250 € per donar suport a la seva important tasca i, més, en aquests difícils moments que ens toca viure.